Daniela_Velica | Data: Joi, 2020-05-28, 9:17 AM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Hristos s-a inaltat!
Astazi, la comunicare in limba romana vom invata despre: Scrierea functionala.Biletul.
Oamenii comunica prin mesaje,iar acestea pot fi orale sau scrise. BILETUL-este un mesaj scris adresat doar persoanelor apropiate. -nu se transmite prin posta. Contine: -data -o formula de adresare -mesajul -o formula de incheiere. Biletul poate exprima: -scuze -multumiri -informatii -solicitari
Un bilet se scrie astfel: -data se pune sus,in partea dreapta a paginii; -formula de adresare se scrie la mijlocul paginii si se pune virgula dupa ea; -intre data si formula de adresare se lasa un rand liber; -mesajul se scrie de la capat de rand,cu alineat; -formula de incheiere se scrie sub mesaj,in partea dreapta a paginii.
Va scriu ca model urmatoarele bilete: Bilet de informare
28 mai 2020
Mama,
Am plecat împreună cu George la Mihai. Nu întârzii! Nu fii îngrijorată!
Andrei
Bilet de solicitare
28 mai 2020
Irina,
Te rog să-mi împrumuți cartea „Crăiasa Zăpezii” de Christian Andersen. Mulțumesc!
Colega ta, Corina
Bilet de multumire
28 mai 2020
Bunica,
Mulțumesc mult pentru darurile trimise ! Sunt super! M-au bucurat foarte tare!
Cu drag, nepoțelul tău, Cosmin
Bilet de scuzare
28 mai 2020
Mihai,
Te rog să ma ierți pentru gestul de ieri din timpul partidei de fotbal. Promit să nu se mai întâmple.
Cu prietenie, Traian
Asezarea in pagina a biletelor scrise mai sus ,nu este cea corecta,cand ii dau salvare randurile se alineaza de la capat de rand.Scrieti biletele dupa modul in care v-am scris sau aveti ca model in manual la pagina 110.
Tema: Alege si scrie un bilet cu una din cerintele de mai jos: 1.Scrie un bilet prin care îi mulțumești prietenului tau că te-a ajutat să-ți faci tema. 2.Scrie un bilet prin care îți ceri scuze prietenului tău pentru ca nu poți ajunge la ziua lui. 3.Scrie un bilet prin care îți anunti părinții că te duci la un coleg să-ți faci temele. 4.Scrie un bilet prin care ceri unui prieten să-ți împrumute un joc pe calculator.
2.Transcrie corect următorul bilet:
18 mai Dan nu uita de spectacolul de circ te aştept în locul stabilit Radu.
Spor la lucru!
Mesajul a fost editat de către Daniela_Velica - Joi, 2020-05-28, 9:25 AM |
|
| |
elisabeta4ever | Data: Joi, 2020-05-28, 4:38 PM | Mesaj # 2 |
Sergent
Grup: Utilizatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Mulțumim doamna Barbu Gabriel
|
|