Adina_Urse | Data: Joi, 2020-05-21, 10:53 AM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Limbajul persuasiv care convinge! limbajul persuasivCum as putea convinge mai repede? Cum mi-as putea mari puterea de convingere? Sunt o serie de tehnici care te invata cum sa demontezi o obiectie, cum sa intri pe aceeasi lungime de unda si cum sa folosesti tehnici si tactici de negociere etc.!
In acest articol imi doresc sa plec de la ceva mai simplu, anume de la vocabularul nostru. Cuvintele pe care le folosesti pot convinge, pot fi de impact sau din contra.
In exemplele de mai jos vei gasi modele de formulari si reformulari, exemple de asa da si asa nu. Ca principii de reformulare ar fi urmatoarele:
Sa folosesti cuvinte care exprima actiune (decide–te, intelege-ma, ai incredere, sunt bucuros etc.) Sa folosesti un limbaj pozitiv ( succes, performanta, beneficii, avantaj etc.) Sa scoti din vocabular expresia „nu” (scoate NU-ul din frazele tale si reformuleaza-le pozitiv) Sa schimbi cuvinte care deranjeaza interlocutorul in cuvinte care ii plac interlocutorului (de exemplu, in loc de taxa foloseste investitie sau valoare) Asa NU >>>REFORMULARE>>> Asa DA (Limbajul persuasiv care convinge)
Nu uita sa … >>> Sa-ti aduci aminte ( sa retii)
Nu trebuie sa fii ingrijorat >>> Trebuie sa ai incredere Textul informativ
Textul informativ are rolul de a transmite cititorilor informații, modelează înțelegerea oferind explicații în legătură cu diverse obiecte. Informațiile transmise într-un text informativ trebuie să fie clare, pentru a fi înțelese exact de cititor/receptor. Informația transmisă în textele literare este adesea ambiguă, înțelegerea ei depinzând de modul în care cititorul interpretează textul respectiv.
Pot fi:
Ø știrile Ø articolele din ziar Ø textele ștințifice Ø textele utilitare Ø anunțurile Ø buletinele meteo Ø reclamele publicitare
Temă : De transcris noțiunile.
|
|
| |
neagug57 | Data: Sâmbătă, 2020-05-23, 7:32 PM | Mesaj # 2 |
Locotenent
Grup: Utilizatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| .
|
|