Daniela_Velica | Data: Luni, 2020-05-04, 11:23 AM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Haideţi să ne închipuim că suntem nişte pitici veseli care au plecat într-o călătorie în lumea minunată a muzicii. Iată-ne ajunşi în faţa unui mare palat – Palatul Muzicii!
• Exerciţii de respiraţie Am deschis marea poartă a palatului, un vânt puternic încearcă să ne oprească din drum. Noi suntem mai puternici decât el. Se solicită inspiraţie amplă şi expiraţie lungă, dozată cu rostirea silabei „Vâjjj...” Am reuşit să pătrundem în palat. La ferestre sunt multe flori.. Să le mirosim! Joc didactic: Ce frumos miroase floarea! - Ce frumos miroase floarea! (inspirăm – tragem aer în piept Expirăm – dăm aerul afară) O privighetoare ne întâmpină şi ne spune: Haideţi cu mine!
• Exerciţiile de dicţie se vor face la început pe formule vorbite, rar şi apoi din ce în ce mai repede.Ex.1: Trenul pleacă de la gară Şi străbate-ntreaga ţară. Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu Tu,tu,tu,tu,tu,,tu,tu”. (se încearcă o rostire clară, corectă şi cât mai repede) Ex.2: Toba bate: bum, bum ,bum Hai copii cu toţi la drum! Exerciţii de cultură vocală: Intonez model sunete de înălţimi diferite, după care la comanda mea vor intona şi elevii
a a a a a a a a a a a a a a ……..
ma ma ma ma ma ma maaaaaaa ta ta ta ta ta ta taaaaaaaaa
ra ra ra ra ra ra raaaaaa Mo...mo...mo...mo...mo Mi....mi...mi....mi....mi Di.....da....di....da....di La ....li....la....li.....la Mi …ma…mi…ma…mi Na….ni…..na….ni...na Li …la….li…..la…..li Ma ...mo…me…mi….mu Na…no….ne….ni….nu Ra…ro…re…..ri…..ru Da…do….de…..di….du Audiati cantecul Piticii si ariciul de pe youtube
O zi minunata sa aveti!
|
|
| |