Comunicare in limba romana
|
|
Daniela_Velica | Data: Miercuri, 2020-03-25, 11:14 AM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Transcrieti pe caietele de clasa
Scrierea corecta a cuvintelor " dintr-o ", " dintr-un"
Ca si cuvintele intr-o si intr-un,cuvintele dintr-o si dintr-un se scriu INTOTDEAUNA cu cratima exemplu: dintr-o -scorbura -curte -carte Dintr-o scorbura a iesit o veverita. Copiii au iesit dintr-o curte. Am citit o poveste dintr-o carte.
dintr-un -copac -magazin -autobuz Dintr-un copac a sarit o pisica. Am cumparat dintr-un magazin,portocale. Dintr-un autobuz a coborat un calator.
1.Completati cu unul din cuvintele dintr-o, dintr-un: Cucul zboară .................. creangă în alta. .................. tufiş, a zbughit un iepuraş. Cei doi bătrânei au coborât ................. tramvai. .................. scorbură, a ieşit o vulpe şireată.
2.. Taie varianta greşită:
Verişoara mea locuieşte într-un / într-o bloc. Dintr-o / dintr-un pom a zburat o randunica. Ana a urcat dintr-un / într-un troleibuz. Sorin a coborât dintr-un / într-un microbuz.
Tema Exercitiile 1,2 pag.90 (aplic)
Multumesc parintilor si copiilor care coopereaza si au inteles ca numai in acest fel putem merge mai departe! Spor la lucru!
|
|
| |
ileanacristinacomstantine | Data: Miercuri, 2020-03-25, 12:25 PM | Mesaj # 2 |
Locotenent
Grup: Utilizatori
| Mulțumim
|
|
| |
nbarbu484 | Data: Miercuri, 2020-03-25, 6:14 PM | Mesaj # 3 |
Locotenent
Grup: Utilizatori
| MULTUMIM
|
|
| |
Cornelia_Neagu | Data: Marţi, 2020-04-28, 2:57 PM | Mesaj # 4 |
Maior
Grup: Moderatori
| Cucul zboară dintr-o creangă în alta. Dintr-un tufiş, a zbughit un iepuraş. Cei doi bătrânei au coborât dintr-un tramvai. Dintr-o scorbură, a ieşit o vulpe şireată
2.. Taie varianta greşită:
Verişoara mea locuieşte într-un bloc. Dintr-un pom a zburat o randunica. Ana a urcat într-un troleibuz. Sorin a coborât dintr-un microbuz. Neagu Alexandra
|
|
| |