Lb. rom. Textul nonliterar
|
|
Adina_Urse | Data: Vineri, 2020-03-27, 3:46 PM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Textul nonliterar trăsături :
Face referire la un eveniment , obiect , fenomen din realitate .
Scopul textului este de a informa , de a convinge , de a comunica date exacte , idei .
Termenii sunt folosiți cu sens propriu .
Lipsesc figurile de stil .
Apar termeni ştiințifici , termeni de specialitate .
Este redactat deobicei la persoana a 3 - a în această categorie intră : -rețetele -mersul trenurilor -articole de ziar -instrucțiuni de folosire pentru anumite aparate -texte narative ce relateză experințe din viața unor persoane
Temă : 2 şi 3 pag. 174
|
|
| |
elenadavid106 | Data: Vineri, 2020-03-27, 6:23 PM | Mesaj # 2 |
Locotenent colonel
Grup: Utilizatori
| Temă Ex2 pag174 Din ce motiv crezi ca unele străzi sau bulevarde poartă numele unor personalități istorice sau culturale?
Eu cred ca unele străzi sau bulevarde poartă numele unor personalități istorice sau culturale pentru a ne aminti de acei oameni
Ex3 pag174
Dă exemple de localități sau școli care poartă numele unor dominatori
Liceul Mihai Emimescu
|
|
| |
maryogandac23 | Data: Sâmbătă, 2020-03-28, 10:16 AM | Mesaj # 3 |
Locotenent colonel
| Tema 28.03.2020
Ex:2. Din ce cauza crezi că unele străzi sau bulevarde poarta numele unor personalități istorice sau Pag174). culturale?
Eu cred că bulevardele sau străzile poarta numele de personalități istorice sau culturale pentru că ne amintesc că ei au luptător pentru tara noastra sau au făcut ceva bune pentru noi.
Ex:3. Da exemplu de localități sau școli care poarta numele unor domnitori. Pag174). Liceul Mihai Eminescu.Localitati:Tudor Vladimirescu,Traian,Nicolaie Bălcescu,Mihai Kogălniceanu,Avram Iancu.
|
|
| |
leonardoburtan1234 | Data: Marţi, 2020-04-28, 8:27 PM | Mesaj # 4 |
Locotenent
| Tema
|
|
| |
leonardoburtan1234 | Data: Marţi, 2020-04-28, 8:29 PM | Mesaj # 5 |
Locotenent
| Tema
|
|
| |
cristibadoi755 | Data: Miercuri, 2020-04-29, 11:37 AM | Mesaj # 6 |
Sergent
| Tema rezolvare
|
|
| |
roleabogdandaniel12 | Data: Miercuri, 2020-04-29, 12:36 PM | Mesaj # 7 |
Locotenent colonel
| EX2 Din ce cauza crezi ca unele străzi sau bulevarde poarta numele unor personalități istorice sau culturale?
Cred ca bulevardele sau străzile poarta numele de personalități istorice sau culturale pentru ca ei au luptător pentru tara noastra sau au făcut ceva pentru noi .
EX3 De exemplu de localități sau școli care poarta numele unor domnitori :Liceul Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu ,Mihai Kogălniceanu Avram Iancu .
|
|
| |