Educatie Tehnologica si aplicatii practice
|
|
Cornelia_Neagu | Data: Joi, 2020-03-19, 11:37 PM | Mesaj # 1 |
Maior
Grup: Moderatori
Mesaje: 94
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| Formulati raspunul la intrebari: Ce este calitatea si care sunt factorii care o determina? (pag. 66) Cum poate fi apreciata calitatea alimentelor pe baza caracteristicilor organoleptice? Care este rolul ambalajelor si din ce materiale sunt confectionate? (pag. 69) Ce informatii trebuie sa fie inscrise pe ambalaj? Enumerati simbolurile ECO ce se regasesc pe ambalaje (pag.71) Ce rol indeplinesc substantele nutritive ? (pag.73) Care sunt elementele care determina valoarea estetica a produselor alimentare? Care sunt factorii care influenteaza calitatea serviciilor din unitatile de alimentatie? ( pag.78) Care sunt drepturile consumatorului?
Rezolvati testul de evaluare sumativa pag 84 pe caiete si raspunsul la intrebari . Atasati pe forum raspunsul la cel putin trei intrebari .
|
|
| |
elenadavid106 | Data: Vineri, 2020-03-20, 7:38 PM | Mesaj # 2 |
Locotenent colonel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 149
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| 1 Calitatea este totalitatea proprietatilor ce determina măsura în care produsele satisfac necesitățile pentru care sunt consumate,iar factorii care o determina sunt:mirosul,gustul și să se prepare rapid. 2 Calitatea alimentelor poate fii apreciataprin:gust,mirospipait,auz și văz 3 Acestea sunt confecționate din:materiale metalice,plastic, sticle,lemn,material textil,iar rolul lor este de:sa asigure protecția fată de anumiti factori externi,sa ușureze manipularea,transportul și depozitarea. 4 Informațiile care trebuisc înscrise sunt:denumirea și marca,ingredientele,valoarea energetică și valoarea nutritiva,cantitatea netă,termenul de valabilitate/termenul de garantie,condițiile de depozitare,locul de origine,instrucțiuni de utilizare,codul de bare 5 Simbolurile ECO sunt:eticheta ecologică europeană,sigla națională se,simbolul internațional al reciclarii,simbolul eco-ambalajului,simbolul pentru reciclare separată. 6 Substanțele nutritiva ai rolul de creșterea sănătoasă a corpului. 7 Elementele care determina valoarea estetică sunt:estetică produsului,formă ambalajul,culoarea,grafica,materialele folosite pentru confecționate. 8 Factorii care influențează calitatea din unitățile de alimentație sunt:activitatea de productie,activitatea de comercializare,activitatea de servire. 9 Drepturile consumatorilor sunt:de a fii protejat împotriva achiziționării unui produs care ar putea sa ne produce viața,de a fii informati complet corect si precis ,de a avea acces la piețe,de a fii despăgubiri.
|
|
| |
maryogandac23 | Data: Duminică, 2020-03-22, 12:49 PM | Mesaj # 3 |
Locotenent colonel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 120
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| 1 Calitate alimentelor este totalitate proprietăților care determina măsura care produsele satisfac necesatitile care sunt consumate alimentele. Factorincare o determina sunt:mirosul,gustul și prepararea rapida.
2 Calitate alimentelor poate fii apreciata prin:gust,pipăit,miros,auz și văz.
3 Ambalajul are dorul de am proteza alimentul,sa ușureze manipularea,transportul și depozitarea acestuia. El poate fi confecționate din următoarele materiale:sticla,metalice,plastic,lemn,material textil.
4 Informatile care trebuiesc scrise pe un ambalaj sunt:denumirea,marca,din ce este făcut(ingrediente),valoarea energetică și valoarea nutritiva,cantitatea alimentului,termeni de expirare,codul de bara.
5 Simbolul Eco și t etichete ecologice europeană,emblema națională,este simbolul International al reciclări.
6 Valoarea nutritivă îndeplinește creșterea sănătoasă a corpului uman.
7 Factori care determina valoarea estetică sunt:forma ambalajului,estetică produsului,culoare,grafica,forma ambaajului,materialele folosite la crearea ambalajului.
8 Factori care influențează clitate a din unitatile de alimentație sunt:activitatea de servire,activitatea de comercializarea și activitatea de producție.
9 Drepturile consumatorilor sunt:de a fi informat corect,de a fi protejat împotriva achiziționați unui produs care n-ar putea produce viața.
Mesajul a fost editat de către maryogandac23 - Duminică, 2020-03-22, 9:26 PM |
|
| |
roleabogdandaniel12 | Data: Luni, 2020-03-23, 2:44 PM | Mesaj # 4 |
Locotenent colonel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 102
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| 1Calitatea este totalitatea proprietatilor ce determina măsura în care sunt consumate ,iar factorii care o determina sunt:miros,gust si sa prepare rapid. 2 Calitatea alimentelor poate fiiapreciate prin auz si văz 3Acestea sunt confecționate sin materiale ,plastice ,sticle ,lemn material textil rolul lor este de a se asigura protecția fata de anumitifactori externi. 4 Informatiile care trebuiesc inscrise sunt :denumirea si marca ,ingrediebtele ,valoareaenergetica si valoarea nutritive ,calitatea . 5 Simbolul ECO sunt :eticheta ecologică european,sigla internațională al simbolului ECO europeană. 6 Substanta nutritive a rolului de creștere sănătoasă a corpului. 7 Elementele care determina valoare estetică. 8 Factori care influențează calitatea din unitățile de alimentatie sunt:activitatea de producție,activitatea de comercializarea. 9 Drepturile consumatorului sunt de a fi informat colect,de a fi protejat împotriva achiziționării unui produs care ne-ar pune viata in pericol
|
|
| |