Adina_Urse | Data: Vineri, 2020-04-24, 11:52 AM | Mesaj # 1 |
Colonel
Grup: Moderatori
Reputaţie: 0
Status: Neconectat
| În Evul Mediu cărțile erau scrise de călugări copişti .
Cărțile erau formate din mai multe foi de pergament , pliate şi cusute împreună .
În 1440 Johannes Gutenberg a inventat presa tipografică .
Prima carte tipărită a fost Biblia în limba latină în 1455 .
Temă: De citit textul de la explorare din manual şi de realizat un rezumat .
|
|
| |
maryogandac23 | Data: Sâmbătă, 2020-04-25, 8:04 PM | Mesaj # 2 |
Locotenent colonel
Grup: Utilizatori
| Rezumat:Nastratin Hogea
Poveștile despre Nastratin HHorea au avut o largă circulație în literatură Orientului,de unde s-au făcut cunoscute și în folclorul balcanic. Nastratin Hogea e tipul reprezentativ al omului din popor, ager,mucalit,stăpân al unei înțelepciuni milenare,care ridiculizand lacomia si apariția bogătașilor,nedreptățile si injosirea oamenilor.In literatura romana,povestirile si anecdotele despre Nastratin Hogea au fost culese si verificate de Anton Pann în culegerea Nezdravanilr lui Nastratin Hogea(1853). Numele lui Nastratin Hogea a devenit poreclă data celor nezdravani si poznasi,,Bogatul,vesele privindu-l cand il mângâia mereu, Întreabă:Dar ori iti place cum e magarusul meu.-De minune!el răspunse, este vrednic d-al iubi. Si alt nici un cusure n-are decat nu poate vorbi.Ce fel?bogatul îi zise,poate vorbi cu măgar? Cum nu! Hogea îi răspunse,numai sa mi-l dai școlar.
|
|
| |
roleabogdandaniel12 | Data: Luni, 2020-04-27, 9:43 PM | Mesaj # 3 |
Locotenent colonel
| Nastratin Hogea Povesti despre Nastratin Hogea au avut o lunga circulație in literatura si in folcrolul balcanic . Nastratin Hogea e tipul reprezentativ al omului din popor. Nastratin Hogea a fost culeasă si culeasă și verificată de Anton Pann in culegerea Nazdravan alui Nastratin Hogea (1853) Numele lui Nastratin Hogea a Devenit porecla pentru cei Nazdravan.
|
|
| |
leonardoburtan1234 | Data: Marţi, 2020-04-28, 8:22 PM | Mesaj # 4 |
Locotenent
| Tema
|
|
| |